Kokemuksia

Lähes 90% kivunhoidonasiakkaistamme ovat kertoneet hoitokertansa vähentäneen kipua yli 50%. Ja noin kolmanneksella kipu katosi hoitokerran aikana kokonaan.

”Kokonaisvaltaista hoitoa, ystävällinen palvelu.”

”Käynnistä jäi mieleen Ilo ja ammattitaito. Tuli vahva tunne siitä, että olen hyvässä hoidossa ja kaikki järjestyy. Kiitos.”

”Erittäin toimiva ja ammattitaitoinen hoito.”

”Huolellinen hoito ja huolenpito oli koskettavaa. Tilaa oli myös huumorille sekä rauhalle ja yksityisyydelle.”

Ensi kokemuksia akupunktiosta 

Olen juuri 50 v täyttänyt pääkaupunkiseutulainen mies, joka istuu työpäiviään toimistolla ja lentokoneessa – onneksi lyhyehköjä matkoja. Vaikka teen kävelylenkkejä säännöllisen epäsäännöllisesti, ei fyysinen kuntoni ole nojautunut koskaan urheiluhistoriaan ja minunkaltaisilleni tulee aina silloin tällöin pientä selkä-, niska- tai hartialihasvaivaa.

Loppusyksystä 2014 podin monen vuoden jälkeen kipeää selkää ja kun se eteni jumin asteelle, hoidin sitä perinteisellä ”Dolania 2-3 päivän kuuri” -menetelmällä, joka oli tepsinyt hyvin takavuosina. Tällä kertaa se ei toiminutkaan, jumi ja kipu jäi selkään ja olin hiukan ihmeissäni, että mitäs nyt?

Kun minulle suositeltiin kokeilemaan akupunktiota, olin vähintäänkin skeptinen. Toisaalta en tiennyt aiheesta mitään, joten ajattelin, että aika vähän sillä tavalla on hävittävää ja kipu oli akuutti. Onhan kiinalaisella lääketieteellä toki pitkät perinteet ja suosittelija oli vakuuttunut sen mahdollisuuksista.

Vajaan viikon vetkuttelun jälkeen huomasin tuijottavani määrätietoista itämaiden lääkäriä silmiin, jolla oli tohtorin sertifikaatit sekä kiinalaisesta että länsimaisesta lääketieteestä ja joka oli ajautunut  Taiwanista Englannin kautta Suomeen.  Kävimme läpi melkoisen määrän kysymyksiä, jotta selviäisi, mikä oikeasti vaivaa. Käytännössä kyse oli pikku hiljaa kroonistuneesta lihasperäisestä selkäkivusta eli lihas ei osannut enää toipua itsekseen.

Ensimmäinen hoitokerta oli silmiäavaava kokemus. Kun makasin hoitopöydällä, Daphne etsi akupisteitä painamalla sormella ja kysellen, missä kohtaa tuntuu ja laittoi neulan ko pisteeseen. Neulat ovat todella ohuita, noin neljänneksen tavallisesta suomalaisesta neulasta, eikä itse neula aiheuttanut kipua, vaan pikemminkin sellaisen ”sähköisen vilauksen” tai vain pienen nipsaisun. Kun neulat alkoivat olla paikoillaan, tein pieniä harjoituksia kuten hartioiden pyöritystä tai pään kääntelyä puolelta toiselle, huomasin maagisesti, että kipu oli poissa! Jollakin mystisellä tavalla jalkapöydän kieppeille ja käteen laitetut neulat neutraloivat kivun selässä ja niskassa! Jäin siihen sitten runsaaksi puoleksi tunniksi, Daphne kävi välillä pyörittämässä neuloja ja tunnin hoitokerran jälkeen olo oli suorastaan erinomainen. Toinen hoitomuoto oli ”kuivakuppaus”, joka toteutettiin imukuppien avulla, kolmas oli lämpökäsittelyä. Olen ollut hiukan yllättynyt, että verta en ole nähnyt missään vaiheessa – yksi tabu kiinalaisen lääketieteen osalta  lisää kumottu.

Kävin ensimmäisellä viikolla hoidossa päivittäin, koska aluksi hoidon vaikutus jäi lyhyeksi ja kipu palasi aika pian. Koko homman idea oli, että hoidon vaikutus pitenee kerta kerralta, kun jumiutuneet lihakset oppivat toipumaan itsekseen eli kehon palautumismekanismi palautui. Parin viikon jälkeen hoitokerrat harvenivat 2 krt/vko, sitten kerran viikkoon ja nyt käyn enää kerran kuukaudessa varmistelemassa tilannetta.

Akuuteimman vaiheen jälkeen aloitin hyvässä ohjauksessa jumppaharjoitukset, jotka kohdistuivat nimenomaan ko. lihaksiin ja nautin jonkin aikaa ”superteetä” lihasten aineenvaihdunnan tukemiseksi. Hyvin erilainen hoitokokemus verrattuna mihinkään aikaisempaan – ja erittäin positiivinen!

Nyt runsaan kuukauden jälkeen olo on normaali, jopa parempi kuin aikaisemmin lihasten vahvistamisen vuoksi. Kokemani jälkeen uskon vakaasti, että ainakin lihasperäisiin vaivoihin saa hienon avun akupunktiolla.

Taiteilija, n. 45 vuotta

Minulla on nivelreuma. Vielä puoli vuotta sitten käytin biologisia lääkkeitä ja vahvoja särkylääkkeitä. Reuma ja lääkkeiden sivuoireet tekivät elämästä pientä, liikkuminen oli kivuliasta, alentunut vastustuskyky, jatkuvia tulehduksia, antibioottikuureja, ongelmia vatsan kanssa, epätoivoa ja väsymystä.

Vahingossa tulin ensimmäiselle vastaanotolle Tie terveyteen-klinikalle. Muistan miten minuun koski. Neuloja laitettiin ja yhtä-äkkiä tajusin, ettei mihinkään enää koske. Sen kokemuksen jälkeen oli helppo uskoa lääkäriä, käydä hoidoissa ja noudattaa kotihoito-ohjeita. Kipu palasi, mutta kerta kerran jälkeen kivuton aika piteni, aivan niinkuin Fan oli sanonut.

Nyt viisi kuukautta myöhemmin ollaan tilanteessa, jossa voin hyvin. Tulehdukset ja tulehduskierre on loppunut. Reumalääkärin luvalla biologisia lääkkeitä ei ole enää käytössä, enkä käytä mitään lääkkeitä, en edes särkylääkkeitä. Välillä saatan herätä nivel kipeänä, mutta keho korjaa itse itseän ja kipu häviää itsestään jo saman päivän aikana. Tätä on tapahtunut harvoin.

Tällä hetkellä pystyn tekemään asioita, joita en ole kyennyt tekemään vuosiin mm. kävelemään ihan huvikseen ilman kipuja, käyttämään nappifarkkuja, seisomaan, tanssimaan, makaamaan sängyllä ja pitämään kirjaa kädessä.

En tiedä missä olisin ilman akupunktiota, mutta tiedän miten se on minun kohdalla toiminut ja miten olen saanut mahdollisuuden voida paremmin – kaikkien sairastettujen vuosien jälkeen. Ihmeitä voi tapahtua.

Akupunktio (tutkija, 47 vuotta, nainen)

Saamani hoito Tie Terveyteen akupunktio-klinikalla:

  • Auttoi univaikeuksissa, unirytmiin pääsemiseksi sekä syvät yöunet
  • Auttoi verenpaineen normalisoitumisessa. Hyvin nukuttu yö vaikutti päivän energioihin ja stressitilaan, joka painetta nosti sekä pääkivun pienenemiseen
  • Verenpaineen lasku vaikutti hikoilemisen vähenemiseen ja ruumiin lämpötilan muutokseen. En kaipaa avantouintia
  • Akupunktiolla hoidan myös kireitä lihaksia ja päänsärky-niskahartiakipuja

Parantumisestaan kiitollinen nainen

Olen erittäin iloinen, että tulin hakeutuneeksi akupunktiohoitoon Daphne Fanin vastaanotolle.

Olin sairastunut jo toistamiseen suolistotulehdukseen. Hoidoksi saamani Asacol-lääkitys ei ollut auttanut lainkaan ja yleistilani oli kuukauden sisällä huonontunut niin, että pelkäsin jo työkyvyttömyyttä. Olin suoraan sanoen toivoton.

Löysin Tie Terveyteen Akupunktio- klinikan tiedot netistä, soitin Daphne Fanille ja kysyin pystyisikö hän auttamaan minua.  Tapaaminen järjestyi nopeasti; aloitin välittömästi dieetin ja akupunktiohoidot ja tunsin edistystä jokaisen hoitokerran jälkeen. Tulehdus ja kivut hävisivät kuukauden sisällä ja olen nyt ollut täysin ilman vaivoja seitsemän kuukautta. Akupunktiohoidosta jäi itselleni positiivinen ja hyvä olo. Olen myös otettu hoitajan lämpimästä tavasta kohdata toinen ihminen sekä kyvystä olla läsnä ja kiinnostunut asiakkaan paranemisesta. Olisinpa heti osannut hakea apua täältä. Rohkenen oman kokemukseni perusteella suositella lämpimästi Daphne Fanin akupuntiohoitoja.

Nainen, 35 vuotta

Hain apua unettomuuteeni akupunktiosta kun ymmärsin, etten enää selviä unettomuuteni kanssa yksin, vaan tarvitsen apua. Ystäväni oli suositellut minulle Daphnea jo puolentoista vuoden ajan, mutta vasta unettomuuden ja uupumuksen tultua kriisipisteeseen hain apua. Oli oikeastaan helpottavaa antaa itsensä olla heikko ja myöntää tarvitsevansa apua, antautua autettavaksi. En odottanut akupunktiolta paljoakaan, ajattelin sen ehkä helpottavan oloani hieman, etten tarvitsisi niin paljon lääkkeitä. En nimittäin saanut enää unta kuin nukahtamislääkkeen, rauhoittavan ja melatoniinin avulla. Jo ensimmäinen käynti helpotti oloani: Daphne tutki pulssini ja tunsin, että minun oli helppo ja turvallista olla hänen hoidettavanaan.

Ensimmäisen kuukauden ajan kävin akupunktiossa kolmesti viikossa: akupunktion aikana ja sen jälkeen minusta alkoi purkautua valtavasti tuntemattomia tunteita, tuskaa, surua, vihaa ja kipua, jota olin kantanut sisälläni yksin. Olin kokenut paljon vaikeita asioita, joita en ollut oikein käsitellyt, vaan sulkenut ne kaikki sisääni. Tajusin, että unettomuuteni olikin oire kaikesta siitä pahasta olosta jota kannoin sisälläni. En ollut ollenkaan osannut yhdistää ahdistustani ja levottomuuttani sekä vaikeuttani nukahtaa kaikkeen siihen, mitä minulle oli tapahtunut. Akupunktiohoitojen ansiosta tunsin pikkuhiljaa parantuvani, ihan kuin rikkinäistä sydäntäni olisi pikkuhiljaa ommeltu kokoon. Joidenkin hoitojen jälkeen saatoin yöllä herätä ja tunsin kuinka valtava määrä tuskaa sisältäni huusi ja halusi tulla ulos. Itkin myös paljon. Aloin uskaltaa rohkeammin puhua ulos kaikkea kokemaani ystävien ja läheisten kanssa. Oloni alkoi helpottua ja kuroin unettomia öitä takasin: saatoin hoidon jälkeisenä yönä nukkua 12 tuntia erittäin syvää hyvää unta. Akupunktiohoitojen lisäksi käytin kahta homeopaattista valmistetta tukemaan toipumistani, nat.mur-nimistä valmistetta pitkään sisälle säilöttyyn suruun ja staphysagria-nimistä kipeisiin traumoihin ja vaikeista kokemuksista toipumiseen.

Minusta tuntuu, että akupunktio pelasti minut ja välillä mietin peloissani, miten minun olisi käynyt jos en olisi uskaltanut hakea apua. Tunnen, että minusta on taas tullut minä, oma itseni, enkä enää pelkää elämää niin paljon. Sain apua unettomuuteen, mutta lisäbonukseni tunsin vahvistuvani sisältä, sain elämäniloa-ja voimaa takaisin. Minä paranin niin paljosta. Edelleen välillä otan pienen määrän melatoniinia avukseni, jos minulla on aikainen herätys, ja se toimii hyvin ja saan unta sen avulla nopeasti. Unettomuuden ollessa pahimmillaan melatoniinista ei ollut mitään apua. Saatoin odottaa unta tuntikausia. Viikonloppuisin nukahdan nopeasti ja helposti ilman mitään poppaskonsteja ja uneni on hyvää ja syvää. Käyn edelleen kerran kuukaudessa ylläpitohoidossa.

Unettoman potilaskertomus (opiskelija, n. 25 vuotta, nainen)

Keväällä 2014 kärsin ensimmäistä kertaa elämässäni rajusta unettomuudesta. Vaikka olin kuolemanväsynyt, en pystynyt nukahtamaan. Saatoin valvoa kolmekin vuorokautta ilman silmäystäkään unta. ”Hyvinä” öinä nukahdin aamukuudelta ja sain kaksi tuntia katkonaista unta. Pahinta unettomuudessa oli, että mitään selvää syytä en sille löytänyt. Viimeiseen asti taistelin lääkkeitä vastaan ja yritin kaikkia konsteja unen saamiseksi: yrttiteetä, melatoniinitabletteja, päiväkirjan kirjoittamista, rentoutumisharjoituksia, huoneen tuulettamista, sängyn siirtämistä. Mutta mikään ei auttanut. Kun unettomuutta oli kestänyt neljä viikkoa, menin lääkäriin ja sain kahta eri unilääkettä. Unilääkkeiden avulla nukahdin, mutten tuntenut oloani hyväksi. Ehdin syödä lääkkeitä noin kaksi viikkoa, kunnes niistä koituvat sivuoireet alkoivat pelottaa. Sykkeeni oli korkea, kasvoni puutuivat ja päässäni oli tunne, kuin suonea vetäisi. Olen jo lähtökohtaisesti kyyninen lääkkeitä kohtaan, mutta silloin ymmärsin, että unilääkkeet ovat myrkkyä keholle. Ainakin minun keholleni. Päätin lopettaa niiden syömisen, mutta samaan aikaan minua pelotti ja tunsin olevani umpikujassa unettomuuteni kanssa.

Viimeisenä keinona päätin kokeilla akupunktiota. Löysin netin kautta Tie Terveyteen-klinikan ja varasin ajan. Heti ensimmäisellä tapaamisella tuntui hyvältä, kuinka kokonaisvaltaisesti Daphne lähti hoitamaan unettomuuttani. Hän ei pelkästään tehnyt akupunktiohoitoa, vaan neuvoi myös ravinnon ja elämäntapojen suhteen. Tuntui myös hassulta, että melko pahan neulakammon omaavana ihmisenä, minä oikeasti rentouduin hoidon aikana. En vieläkään oikein ymmärrä miten, mutta jo ensimmäisen hoidon jälkeen nukuin kuuden tunnin yöunet. En ole varmaan koskaan elämäni aikana tuntenut sellaista kiitollisuutta aamulla herätessäni. Jatkoin akupunktiohoidoissa käymistä noin kahdeksan kertaa ja samaan aikaan noudatin ruokavalio-ohjeita. Pikkuhiljaa uneni ja normaali unirytmini palautuivat takaisin ja tänä päivänä nukun taas kuin pieni lapsi.

Rehellisesti sanottuna en edes uskalla ajatella miten minun olisi käynyt ilman klinikan löytämistä. Uni on niin välttämätöntä, että tuskinpa liioittelen sanoessani, että Daphne ja akupunktio pelastivat minut.

Onnellisesti raskaana oleva äiti

Otin yhteyttä Daphneen, koska olin lukenut että akupunktio voi auttaa hedelmöityshoidoissa. Ensivierailulla hämmästyin, että Daphne pystyi havaitsemaan pelkästään pulssini perusteella jäykän niskan ja hermostuneen vatsan. Aloin käymään akupunktiohoidoissa säännöllisesti hedelmöityshoitojen yhteydessä, ja Daphne neuvoi minua myös ruokavalion ja yrttijuomien suhteen. Akupunktiohoidot olivat mainio lisä hedelmöityshoitoihin, sillä ne auttoivat tekemään melko kliinisestä kokemuksesta rentouttavamman, ja Daphnen asiantuntemus rauhoitti aina kun minulla oli huolia jostain naisvaivoihin tai hedelmällisyyteen liittyvästä kysymyksestä. Akupunktio teki hedelmöityshoidosta holistisemman ja miellyttävämmän kokemuksen, ja kuuden kuukauden hoitojen jälkeen olen nyt onnellisesti 8 viikkoa raskaana.

Akupuntio voi vapauttaa mieltä

Olen käynyt akupunktiossa puoli vuotta lievän pakkoneuroosin vuoksi. kolmannen kerran jälkeen olin hämmästynyt. mielessä turhaan pyörineet pelot heikentyivät nopemmin kuin aiemmin. Lisäkäynnit lisäsivät myönteistä muutosta. kognitiiviseen psykoterapiaan liittyvien hyväksymis- ja omistautumisterapioiden ja itsemyötätunnon harjoitusten tekemisellä on ollut myös vaikutusta. mutta ennen kaikkea tunnen, että juuri akupunktio on ollut hyvin merkittävä apu vaivan loppuvaiheissa.
Kun akupunktiossa oli joulun aikoihin pidempi tauko, tuli jonkin verran takapakkia oireiden suhteen.

Pelkää auvoa akupuntio ei ole ollut. ylen ohuet kertakäyttöneulat aiheuttavat joskus vähän kipua. joskus ne saavat aikaan pienen sähköiskun. daphne fan kertoo sen onneksi etukäteen. vain yhden kerran olen nähnyt vähän verta desinfiointipumpulissa. parasta ja pahinta on: kun makaan vajaan tunnin mukavassa hoitosohvassa tai hoitopöydällä toistakymmentä neulaa kehossani, mieleen nousee elämän rankimpia juttuja, joita minulla lie keskivertoa enemmän lastenkotikokemuksista lähtien. annan tragedioiden pyöriä psyyken valkokankaalla. istun ikäänkuin teatterin aitiossa veikko-elokuvaa katsellen. ahdistavien muistojen ahdistavuus on verkkaan vähentynyt. se tuntuu hyvältä. se tekee hyvää.

56-vuotias sairaanhoitaja

Olen kiitollinen Daphnen ammattitaitoisesta akupunktiohoidostani. Oikea polveni ei suoristunut kunnolla takana olevan kystan vuoksi. Lisäksi polvessani todettiin myös nivelrikkoa. Kävely ja kipu oli sietämätöntä. Kävin akupunktiohoidossa kaikkiaan 12 kertaa. Vähitellen akuutti ja kova kipu alkoi hellittää.

Arvostan Daphnen omistautumista sairaiden ihmisten auttamiseen ja oireiden selvittämiseen. Hän kohtaa asiakkaansa yksilöllisesti. Hän on läsnä ja kuuntelee. Hänellä on hyvät tiedot ja taidot auttaa hoidettavaa psykofyysisesti. Akupunktiohoito on kokonaisvaltaista mielen -ja kehon hoitoa, syvää puhdistumista. Akupunktiohoitojen jälkeen mieli oli rauhallinen ja keho vapautunut kivusta ja stressistä.

Suosittelen lämpimästi tutustumista eri akupunktiohoitoihin.

Ota yhteyttä

Lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.