Unettomuus

 

(opiskelija, 25 vuotta, nainen)

Keväällä 2014 kärsin ensimmäistä kertaa elämässäni rajusta unettomuudesta. Vaikka olin kuolemanväsynyt, en pystynyt nukahtamaan. Saatoin valvoa kolmekin vuorokautta ilman silmäystäkään unta. ”Hyvinä” öinä nukahdin aamukuudelta ja sain kaksi tuntia katkonaista unta. Pahinta unettomuudessa oli, että mitään selvää syytä en sille löytänyt. Viimeiseen asti taistelin lääkkeitä vastaan ja yritin kaikkia konsteja unen saamiseksi: yrttiteetä, melatoniinitabletteja, päiväkirjan kirjoittamista, rentoutumisharjoituksia, huoneen tuulettamista, sängyn siirtämistä. Mutta mikään ei auttanut. Kun unettomuutta oli kestänyt neljä viikkoa, menin lääkäriin ja sain kahta eri unilääkettä. Unilääkkeiden avulla nukahdin, mutten tuntenut oloani hyväksi. Ehdin syödä lääkkeitä noin kaksi viikkoa, kunnes niistä koituvat sivuoireet alkoivat pelottaa. Sykkeeni oli korkea, kasvoni puutuivat ja päässäni oli tunne, kuin suonea vetäisi. Olen jo lähtökohtaisesti kyyninen lääkkeitä kohtaan, mutta silloin ymmärsin, että unilääkkeet ovat myrkkyä keholle. Ainakin minun keholleni. Päätin lopettaa niiden syömisen, mutta samaan aikaan minua pelotti ja tunsin olevani umpikujassa unettomuuteni kanssa.

Viimeisenä keinona päätin kokeilla akupunktiota. Löysin netin kautta Tie Terveyteen-klinikan ja varasin ajan. Heti ensimmäisellä tapaamisella tuntui hyvältä, kuinka kokonaisvaltaisesti Daphne lähti hoitamaan unettomuuttani. Hän ei pelkästään tehnyt akupunktiohoitoa, vaan neuvoi myös ravinnon ja elämäntapojen suhteen. Tuntui myös hassulta, että melko pahan neulakammon omaavana ihmisenä, minä oikeasti rentouduin hoidon aikana. En vieläkään oikein ymmärrä miten, mutta jo ensimmäisen hoidon jälkeen nukuin kuuden tunnin yöunet. En ole varmaan koskaan elämäni aikana tuntenut sellaista kiitollisuutta aamulla herätessäni. Jatkoin akupunktiohoidoissa käymistä noin kahdeksan kertaa ja samaan aikaan noudatin ruokavalio-ohjeita. Pikkuhiljaa uneni ja normaali unirytmini palautuivat takaisin ja tänä päivänä nukun taas kuin pieni lapsi.

Rehellisesti sanottuna en edes uskalla ajatella miten minun olisi käynyt ilman klinikan löytämistä. Uni on niin välttämätöntä, että tuskinpa liioittelen sanoessani, että Daphne ja akupunktio pelastivat minut.

 

(toimistotyntekijä, 47 voutta, mies)

Hakeuduin akupunktioklinikalle stressin ja unettomuuden takia. Olen kärsinyt pitkään stressistä ja huonosti nukkumisesta, ja tuntui, että olin aina ylikierroksilla. Ajatukset jäivät pyörimään päähäni, ja minun oli vaikea rentoutua ja hiljentyä. Usein murehdin ja hätäilin tulevia ja menneitä asioita. Vuosien kiireet ja jännitykset olivat kumuloituneet kehooni, ja olin uupunut. Keho ja mieli olivat aina virittyneitä. Ärsyynnyin pienistä asioista, ja pinna oli kireällä. Öisin heräilin valvomaan,  ja minun oli vaikea nukahtaa uudestaan. Olin kuullut akupunktiosta, ja halusin kokeilla sitä.

Daphne pystyi ensimmäisellä vastaanotolla hämmästyttävän nopeasti ja tarkasti näkemään ja havainnoimaan vaivojani, jopa sellaisia joista en maininnut, kuten tukkoinen nenä, yliaktiivinen virtsarakko, raskas pulssi, korkea verenpaine.

Ensimmäisellä hoitokerralla koin syvää rentoutumista, ja kotimatkalla hämmästelin, miten rauhallinen olo minulla oli. Muutamien hoitokertojen jälkeen koin, että ajatukseni alkoivat rauhoittua, keho rentoutua ja palautua, uneni parantua, ja mieliala kohentua.

Myös nenä alkoi toimia, yölliset vessakäynnit vähentyä, verenpaine laskea, ja pulssi keventyä. Elimistön rentoutuminen vuosikausien jännityksestä nosti vanhoja kokemuksia ja ahdistusta pintaan, mutta kun sain ne käsiteltyä, oloni kohentui entisestään.

Olen käynyt nyt muutaman kuukauden hoidoissa, ja koen että minulla stressi on vähentynyt merkittävästi, sekä mielialani ja uneni laatu on parantunut.

Tällä on ollut suurta merkitystä jaksamiselleni, ja palautumiselleni.

Kiitos Daphne hoidoistasi, ammattitaidostasi, sekä ystävällisestä ja välittävästä asenteestasi.

Ota yhteyttä

Lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.