Akupunktio Helsinki

Edistykselliset Neuro-Akupunktiometodimme tukevat ruumiintoimintojesi palautumista normaaleiksi.

Varaa aikasi tästä

Akupunktio Helsinki – Edistyksellinen Neuro-Akupunktio

Edistykselliset Neuro-Akupunktiometodimme tukevat ruumiintoimintojesi palautumista normaaleiksi.

Akupunktio on Maailman terveysjärjestö WHO:n suosittelema hoitomenetelmä mm. kehon kiputilojen hoitoon. Lisäksi akupunktiolla voidaan parantaa esimerkiksi unenlaatua, ruoansulatusjärjestelmän toimintaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Katso alempaa tältä sivulta tarkemmin, mihin eri tarkoituksiin akupunktiota voidaan tehokkaasti käyttää.

Kivunhoidossa akupunktiohoidon periaate on sama kuin esimerkiksi hieronnan tai lääkehoidon – poistetaan kipu stimuloimalla kehoa. Ainoastaan stimulointiväline vaihtelee käsien, lääkkeen ja akupunktioneulan välillä.

Merkittävä ero syntyy kuitenkin siinä, että hetkittäisen helpotuksen sijaan akupunktiolla opetetaan kehoa parantamaan itseään ja näin poistamaan vaivat, kuten kipu, pysyvästi. Tästä johtuen akupunktio on tehokas ja luonnollinen terapiamuoto kiputilojen poistoon pysyvästi.

Akupunktion käyttöä tiettyjen terveysongelmien hoitoon suosittelevat muun muassa:

 • Yhdysvaltain kansallinen terveysinstituutti

 • Britannian kansallinen terveyslaitos

 • Maailman terveysjärjestö (WHO)

 • Yhdysvaltain vaihtoehtoisten terveyspalveluiden keskus

Teemme akupunktiota Helsingin keskustassa yksityisellä akupunktioklinikallamme.

Ajanvaraus

Varaa aikasi akupunktio-klinikallemme

Varaa aikasi tästä

Mitä akupunktio on?

Akupunktiossa ammatinharjoittaja hoitaa terveysongelmiasi tai helpottaa kipua ja muita oireitasi sijoittamalla todella ohuita, steriilejä, kertakäyttöisiä ja yksittäispakattuja akupunktioneuloja kehosi akupisteisiin. Tämän jälkeen lepäät hoitopöydällä noin 30 minuuttia, jonka jälkeen neulat otetaan pois.

Miltä akupunktio tuntuu?

Akupunktio-neulat ovat todella ohuita, minkä takia neulojen asettamista tai poistamista ei oikein tehtynä tavallisesti tunne.

Joskus neulan asettaminen aiheuttaa kuitenkin tuntemuksia kuten ihon alla tuntuva mieto kolotus tai hermoaistimukset. Nämä ovat kaikki mietoja ja täysin normaaleja ja akupunktiohoidon tuntemuksia.

Mihin vaivoihin ja sairauksiin akupunktiohoito auttaa?

Akupunktio pystyy auttamaan suurimpaan osaan terveysongelmista.  Sillä on todistettu olevan myönteisiä vaikutuksia muun muassa:

 • Akuutin tai kroonisen kivun hoidossa (esim. alaselän, niskan tai olanseudun kipuun, nivelten tai reuman aiheuttamien kipujen tai vatsalaukun kipujen hoitoon)

 • Migreeniin

 • Sydänkohtauksen jälkeisessä hoidossa

 • Unettomuuteen ja nukahtamisen helpottamiseen

 • Stressiin ja sen oireiden hoidossa

 • Kemoterapian aiheuttaman pahoinvoinnin hoidossa

 • Nenän limakalvojen tulehduksien hoidossa

 • Ruoansulatuselimistön vaivoihin (esim. vatsalaukun kipujen hoitoon, vatsan alueen kramppeihin, aamupahoinvointiin, leikkausten jälkeiseen pahoinvointiin, ärtyvän suolen oireyhtymään ja kroonisen paksusuolen tulehduksen hoitoon)

 • Gynekologisten sairauksien ja vaivojen hoidossa (esim. voimakkaaseen kuukautiskipuun, kuukautista edeltävän kivun hoitoon (premenstrual syndrome), kuukautiskramppien ja vaihdevuosien vaivojen hoitoon)

 • Urologisten ongelmien hoidossa (esim. virtsan pidätyksen ongelmiin ja munuaiskipuihin)

 • Sydänsairauksissa (esim. matalan tai korkean verenpaineen ja angina pectoriksen hoitoon)

 • Ihovaivojen hoidossa (esim. vyöruusun ja hermostopohjaisen ihotulehduksen hoito)

 • Veren ongelmien hoidossa (esim. leukopenia)

 • Muut vaivat (esim. insuliinista riippumaton diabetes, korkea kolesteroli tai ylipaino)

Hoidon jälkeen useimmat tuntevat olonsa rauhallisiksi ja rentoutuneiksi, kun taas jotkut tuntevat olonsa energisiksi. Tämä vaihtelee yksilöittäin.

Kuinka akupunktio toimii?

Moderni tutkimus on osoittanut useaan kertaan, että akupunktio stimuloi hermojärjestelmäämme, lihaksiamme sekä verenkiertoamme. Se parantaa hapen ja ravinteiden kulkeutumista niihin kehon alueisiin joissa hoitoa tarvitaan ja tukee jäteaineiden tehokkaampaa poistoa.

Näiden seurauksena sen on todettu vähentävän kipua, vähentävän tulehduksia ja auttavan sydämen, verenkierron, munuaisten sekä vatsalaukun toiminnan säätelyssä.

Akupunktio pystyy myös stimuloimaan adenosiinin eritystä etuaivoihin ja näin auttamaan rentoutumisessa ja unirytmissä.

Näistä syistä monet organisaatiot, kuten Maailman terveysjärjestö WHO, suosittelevat akupunktiota niin yksittäisenä kuin myös lääkinnällistä hoitoa tukevana hoitokeinona.

Länsimaisessa lääketieteessä akupunktion tehoa on pyritty selittämään sillä, että akupunktio toimii neurohormonien kautta. Se tarkoittaa sitä, että kun hermoa stimuloidaan, niin se lähettää aivoille signaalin, jonka perusteella aivot erittävät beeta-endorfiinia rentouttaakseen kehoa.

Kuinka nopeasti akupunktio toimii?

Tavallisesti huomaat akupunktion vaikutuksen välittömästi ensimmäisellä hoitokerralla.

Kroonisen, pitkään jatkuneen tai monimutkaisten terveysongelmien hoidossa tarvitaan säännöllistä hoitoa. Akupunktio opettaa aivojasi korjaaman ongelman itse. Tässä toistotiheys ja säännöllisyys on tärkeää, ihan niin kuin kaikessa muussakin kuntoutuksessa.

Kun elimistösi oma terveys paranee, hoitokertojen tiheyttä voidaan laskea. Kroonisten ongelmien hoidossa voit odottaa merkittäviä myönteisiä vaikutuksia 8-10 hoitokerran jälkeen.

Ajanvaraus

Varaa aika tästä

Aiheuttaako akupunktio sivuvaikutuksia?

Akupunktion sivuvaikutukset ovat harvinaisia ja niistä suurimman osan on kategorisoitu aiheuttavan vain matalaa tai ei ollenkaan haittaa. Yleisimmät sivuvaikutukset ovat yksittäiset mustelmat ja lyhytkestoinen arkuus neulojen pistokohdassa.

Muita raportoituja sivuvaikutuksia ovat erittäin harvoissa tapauksissa hetkellinen huimaus ja ilmakeuhko, joista jälkimmäinen voi syntyä vain osaamattoman hoitamisen seurauksena ja se voidaan välttää oikeilla klinikkakäytännöillä.

Tutustu ammattitaitoiseen hoitajaamme, joka on opiskellut lääketiedettä Kiinassa sekä valmistunut maisteriksi Australiassa ja Isossa-Britanniassa.

”akupunktio on antanut minulle valtavasti voimaa, rauhaa hallita raskaita asioita, huomaan että olen hurjan rauhallinen ja tietyllä tavalla levollinen vaikka kaikki on nyt mahdollista.”

-Nainen, 55-vuotta

Varaa aika

Puhelin:

Vahvistetaan myöhemmin

Sähköposti:
info@tieterveyteen.fi

Osoite:

Vahvistetaan myöhemmin

Lisää tietoa akupunktiosta löydät näiltä sivuilta

European Traditional Medicine Association
www.etcma.org

Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry
www.finnacu.fi

National Institute of Health (of the USA)
http://nccam.nih.gov/health/acupuncture/acupuncture-for-pain.htm

WHO review and analysis on acupuncture:
http://apps.who.int/medicinedocs/pdf/s4926e/s4926e.pdf

Acupuncture and adenosine research papers

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23182227

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3467968/

 

 

Ota yhteyttä

Lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.