Kiinalainen-yrttilääketiede

Ravitsemusneuvonta

Ravitsemusneuvonta on henkilökohtaista ja käytännöllistä neuvontaa, jonka tehtävä on tukea yleistä hyvinvointiasi. Ravitsemusneuvonta perustuu sekä moderniin ravitsemustieteeseen, että kiinalaiseen lääketieteelliseen tietouteen. Näin ravitsemusneuvoja saa luotua sinulle ruokavalion, joka nostaa esiin molempien lääketieteen haarojen parhaat puolet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Varaa aikasi tästä

Ravitsemusneuvonta – Ravitsemusneuvoja Helsinki

Ravitsemusneuvonta on henkilökohtaista ja käytännöllistä neuvontaa, jonka tehtävä on tukea yleistä hyvinvointiasi. Ravitsemusneuvonta perustuu sekä moderniin ravitsemustieteeseen, että kiinalaiseen lääketieteelliseen tietouteen. Näin ravitsemusveuvoja saa luotua sinulle ruokavalion, joka nostaa esiin molempien lääketieteen haarojen parhaat puolet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Mihin tilanteisiin ravitsemusneuvonta sopii?

Ravitsemusneuvonta on yksi kokonaisvaltaisimmista hoitomuodoista, mitä on olemassa. Ravitsemusneuvonnan tarkoitus on saada kehosi toimimaan optimaalisella tavalla. Tavoitteesi voivat olla esimerkiksi laihtuminen, kokonaisvaltainen hyvä olo, lihaskasvu tai vaikkapa parempi palautuminen urheilusuorituksen jälkeen.

Ravitsemusneuvonta on hyödyllistä jokaiselle, mutta erityisen hyödyllistä se on seuraavissa tilanteissa:

 • Kolesterolin alentaminen tai dyslipidemian hoito

 • Stressi

 • Sydän- ja verisuonisairauksien ennaltaehkäiseminen

 • Yleinen hyvinvoinnin tuki syöpien hoidon aikana

 • Optimoi munuaisvaivojen hoidon vaikutukset ja hidastaa sairauden etenemistä

 • 1- ja 2-tyypin diabeteksen parempi kontrolli

 • Sellaiset vaivat tai sairaudet, jotka rajoittavat ruokavaliotasi. Ravitsemusneuvonnan avulla ruokavaliostasi saadaan tehtyä mahdollisimman monipuolinen ja terveellinen

 • Laihduttaminen ja painonhallinta

 • Urheilun tukeminen esimerkiksi tehostamalla palautumista ja kehon toimintakyvyn optimointi urheilusuorituksen aikana

Stressi on yksi yleisimpiä syitä, jonka takia ruokavalio jää vähemmälle huomiolle. Silloin tulee syötyä vähän mitä sattuu, mikä ei ainakaan auta juurisyyn, eli stressin, poistamisessa.

Ravitsemusneuvonta tähtää aina siihen, että sinulla olisi energisempi, parempi ja eloisampi olo.

Energinen olo kumpuaa kahdesta asiasta: fyysisestä jaksamisesta sekä henkisestä jaksamisesta. Kun huomaat, että jaksat fyysisesti paremmin, niin sinusta tulee aktiivisempi ja teet enemmän sellaisia asioita, joista saat henkisesti hyvän olon. Näin syntyy positiivinen kierre, jota ylläpidetään fiksulla ja helposti noudateltavalla ruokavaliolla, jonka ravitsemusterapeutti on suunnitellut yksilöllisesti vain sinua varten.

Ravitsemusneuvontaan kuuluu kontrollikäyntejä, jotka auttavat sinua ylläpitämään terveellisiä ja käytännöllisiä ruokailutottumuksia.

Ravitsemusneuvonta sopii sinulle jos:

 • Haluat yksilöllisen ravitsemussuunnitelman, jonka avulla pääset tavoitteisiisi

 • Tavoittelet laihtumista, energisempää oloa tai parempaa suoriutumista urheilussa (kestävyys, lihaskasvu ja palautuminen)

 • Kärsit jostain kroonisesta sairaudesta, jonka hoitotasapainoon ruokavaliolla on iso merkitys

 • Luotat mieluummin ruokavalioon, jonka on suunnitellut yliopistotason ravitsemusneuvonnan ja terveysalan ammattilainen, eikä muutaman viikon personal trainer -kurssin käynyt henkilö

 • Olet yrittänyt luoda ruokavalion itsellesi tai olet osallistunut netin valmennuksiin, mutta ruokavaliossa pysyminen on ollut vaikeaa

 • Et halua grammantarkkaa ruokavaliota, vaan sellaisen, jota voit noudattaa halutessasi vuosikymmeniä

 • Haluat pysyvän muutoksen ruokavaliossasi, kehossasi ja olossasi

”Hyvä olo lähtee sisältä” -mantra saattaa kuulostaa jonkun mielestä jo kliseeltä. Sitä se ei kuitenkaan ole. Ainakaan silloin, jos siihen pureutuu syvemmin. Mietitään seuraavaa.

Kumpi osa autoa on tärkeämpi: moottori vai polttoaine? Osaatko sanoa? Niinpä. Molempia tarvitaan yhtä paljon. Elimistö on sinun moottorisi. Ruoka on polttoaineesi. Jos tankkaat autoon vääränlaista polttoainetta, niin moottori alkaa yskimään ja lopulta pysähtyy tienlaitaan. Sen voimat eivät riitä pääsemään sinne, minne haluaisit sillä päästä. Perille.

Millaista polttoainetta sinä tankkaat itseesi? Viekö se sinua siihen suuntaan, johon haluat mennä?

Jos haluat kehosi toimivan optimaalisesti, eli siten että se tukee laihtumistasi tai esimerkiksi palautumistasi, niin akupunktion yhdistäminen hoitoon on suositeltavaa. Akupunktio stimuloi kehoasi siten, että se alkaa hoitamaan itse itseään.

Käytössäsi on yliopistotason ravitsemusneuvoja Helsinki 

Ravitsemusneuvojanasi toimii Australiassa Sydneyn yliopistosta ravitsemustieteestä valmistunut (M.Sc.) ja Singaporen suurimmissa sairaaloissa (Singapore General Hospital and KTP Hospital) työskennellyt ammattitaitoinen ravitsemusneuvoja. Osaamista löytyy erityisesti syöpä- ja munuaispotilaiden ravitsemusneuvonnasta, vanhustenhoidon ravitsemussuunnitelmista, painonhallinnasta, sekä sydän- ja verisuonisairauksien hoitamisesta / ehkäisemisestä ruokavalion avulla.

”Erittäin toimiva ja ammattitaitoinen hoito.”

– Mies, 56 vuotta

Varaa aika

Jos haluat itsellesi oman henkilökohtaisen ravitsemussuunnitelman, jonka on suunnitellut ammattitaitoinen ravitsemusneuvoja, niin varaa aikasi. Ravitsemusneuvonta on sinun keinosi päästä siihen kehoon ja oloon, johon olet halunnut päästä jo pitkän aikaa. Ajan varaaminen on ensimmäinen askel siinä prosessissa.

Voit olla halutessasi suoraan yhteydessä meihin ja kysyä mielessäsi olevia kysymyksiä:

Puhelin:

Vahvistetaan myöhemmin

Sähköposti: 
info@tieterveyteen.fi

Osoite: 

Vahvistetaan myöhemmin

Ota yhteyttä

Lähetä viesti ja olemme sinuun yhteydessä.